”Jag vill att de dödar varandra” – Ukrainas premiärminister Hrojsman gör häpnadsväckande uttalande om LNR

För tillfället förekommer mycket desinformation om vad som pågår i LNR. Ukrainsk media sprider falska rykten och trissar upp stämningen. Andra hakar tyvärr på.

ukrpmomlnrdodavarandra.png

Mitt i detta har Ukrainas premiärminister Volodymyr Hrojsman gjort ett häpnadsväckande uttalande:

Jag vill att de dödar varandra.”

Ukrainas premiärminister Volodymyr Hrojsman, november 2017

Groysman sade vid en resa i Poltavaregionen att den ukrainska sidan är redo för hot som kan uppstå genom ”konflikten i LNR”. De viktigaste är att den ukrainska freden inte hotas.

Gud förbjude att de fredliga ukrainare som idag bor i de tillfälligt ockuperade områdena påverkas (på grund av ”konflikten i LNR”)… Jag har alltid sagt att det nu är som ett fängelse där… Jag önskar att denna kraftmätning mellan militanta slutar med att de dödar varandra utan att samtidigt skada civila.”

Ukrainas premiärminister Volodymyr Hrojsman, november 2017

Sedan återges desinformation som enligt ukrainsk media ”bekräftas” av att OSSE SMM rapporterat att de sett beväpnade personer på gatorna i Lugansk samt sett militära fordon i området.

Slutligen noteras att president Petro Porosjenko kallade in det nationella säkerhetsrådet för ett extra möte med ”anledning av situationen i Lugansk”. Här anges att ukrainska militären är redo för all utveckling för att garantera säkerheten för civila.

Spekulation om vad som pågår i ett område som inte kontrolleras används för att förstärka sina egna styrkor längs kontaktlinjen i en konflikt där Minsk II-avtalet sedan länge råder är under all kritik.

I normala fall skulle omvärlden reagera negativt på denna utveckling och tydligt markera även mot den ukrainska sidan.

wallstromhrojsman28nov2016kiev.png

Sveriges utrikesminister Margot Wallström träffar Ukrainas premiärminister Volodymyr Hrojsman under ett besök i Kiev 28 november 2016.
Foto: Erik Sundström/Regeringskansliet

Att den ukrainske premiärministern Hrojsman dessutom uttalat sig om att han önskar att de dödar varandra är inget som ligger i linje med varken svenska eller europeiska värderingar.

Var är alla bestämda reaktioner mot detta mordiska uttalande från den ukrainske premiärministern som han gör om medborgarna i öst?

Källa

Unian: ”Хочу, щоб вони знищили один одного”: Гройсман прокоментував ”розборки” бойовиків ”ЛНР”, 23 november 2017.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s